Nyt jaan ilolla kanssanne superhyvän raparperipiirakan reseptin. En ainakaan muista koskaan parempaa syöneeni, joten päätin, että tämä on parasta, ainakin tässä minun maailmassani. Ohje on kaiken hyvän lisäksi helppo ja nopea, joten mikäs sen mukavampaa. Tähän ei tarvita edes sähkövatkainta (tai hurjia käsivoimia), ja sekös sähkärin ääntä inhoavalle sopii. Pyöreän peruspiirasvuoan kokoiseen piiraaseen tarvitset näitä:
4 dl vehnäjauhoja 1,5 dl sokeria 1 tl leivinjauhetta 1 tl ruokasoodaa 1 tl vaniljasokeria 125g voisulaa | Nämä sekoitetaan vaan sekaisin. Ensin kannattaa sekoittaa kuivat aineet, ja lisätä sitten voi perään ja sekoittaa. 1/3 taikinasta siirretään odottamaan toiseen astiaan. |
1 dl piimää 1 kananmuna 1 tl kanelia | Nämä sekoitetaan jäljelle jääneeseen 2/3 taikinaan. Sitten vaan tämä taikina leivinpaperoituun piirasvuokaan. |
0,5 l raparperinpaloja 1 rkl sokeria 1 tl kanelia | Raparperin palat järjestellään kivasti taikinan päälle. Päälle ripotellaan sopivasti eli melko paljon sokeria ja kanelia. |
250g turkkilaista jugurttia (/kermaviiliä/rahkaa) 0,8 dl sokeria 2 tl vaniljasokeria 1 muna | Nämä sekoitetaan keskenään ja levitellään raparperien päälle. Koko setti uuniin 175 asteeseen n. 45 minuutiksi. |
Ja on muuten hyvää!! Lämpöisenä voisi sopia oikein hyvin joku vaniljasoossi tämän kanssa, mutta maku vaan paranee, kun piirakka jäähtyy jääkaapissa. Olin onnekas, ja sain kivan mummokaverin, joka luovutti mulle useita raparpereja, joista oon sitten tätä piirakkaa tehnyt pariin otteeseen. Parasta tuli, kun täytteessä oli turkkilaista jugurttia, mutta toisella kertaa puolet oli kermaviiliä, ja hyvin teki sitenkin piirakka kauppansa. Rahka tohon sopii myös takuuvarmasti.
Die Türkische. Jeden Tag so schnell :D
Kissakuvissa talomme suosituin paikka eli putipuhdas eteisen matto. Paikasta käydään taistoa päivittäin, eikä se kovin pitkään suorassa pysykään.
Kiiville kelpaa muutkin paikat...
Kommentit