Kuten sanottua, KiuKiu myös neuloo ja virkkaa. Monta muutakin asiaa toki mahtuu elämään tähän, ja näkemän pitää, mikä osa siitä jaetaan tänne.

 

Neulomukset ja virkkailut aloitin monenmoisen vuoden jälkeen tässä syksyllä, ja aika monta pipoa sitä onkin jo syntynyt. Joulupukkimuksena lahjoitin muutamia jo pois, mutta löytyyhän noita omista varastoistakin vielä muutama. Lisäksi on syntynyt muutama huiviasia, säärystimet, rannettimet ja sen sellaista. Alussa virkkaus inspiroi enemmän, mutta nyt olen jumiutunut puikotteluun, katsotaan, mitä seuraavaksi. Pipot on ehdottomasti se mun juttu, koska tykkään tehdä pyöröpuikoilla, kun se ei kilise juurikaan, eikä oo vaarana, että silmukat putoilisi minnekään. Jospa esiteltäisiin muutama yksilö sitten:


Hän odottelee vielä omistajaansa. Melko tylsä pipo, mutta ihan jees. Äidiltä saadusta Nalle Colori-langasta pyöröpuikkelilla väsäilty, yllättävän hidas työ, kun oli niin ohut lanka. Tai ohut, kun yleensä käytän Seitsemää veljestä tms.

 


 Tässä toinen käyttämätön piponen. Väritys ei ole kauheen mestarillinen, mutta ihan jees silti. Ohje löytyi varmaankin Garn Studio:n nettisivulta niinkun lähes kaikki tekemäni löytyvät. Lankana Seitsemän veljestä.


Tässä yksi söpöliini, kukka vielä kiinnittämättä. Koska harkitsen sitä, lisäänkö kukkaan glitterihelmiä tai jotakin. Tästä piti tulla eräällä joululahja, mutta tämä eräs tahtoikin yhden piponi, joka oli itselläni käytössä, joten tämä odottaa nyt kohdettaan edelleen. Niin, ja harkitsen, että jos tämän jollekulle annan, niin kukka voisi olla esim. hakiksella kiinnitettävissä, jolloin sen voi myös irrottaa. Tässäkin Seitsemää veljestä, mitäpä muutakaan.


Tämä pipo on eräällä 4-vuotiaalle prinsessalle, mikäli sopii päähänsä ja kelpuutetaan siinä pidettäväksi. Pipo on tehty Isoveli-langasta, raidan valkoinen on Seitsemää veljestä ja kukat tietysti virkattu (isomman ohje löytyy esim. Maaretin blogista maaretinsivut.blogspot.com/2009/02/virkattu-kukka-ohje.html ja pienempi itse sovellettu).


Prinsessan 6-vuotias veli toivoi oranssi-musta-vihreää pipoa, ja saa siis tämän, mikäli on lainkaan päähän sopiva. Meni nämä lasten päiden koot ihan arpomiseksi, mutta toivotaan parasta. Vihreä raita on Seitsemää veljestä, oranssi ja musta Flipfloppia. Ja tähtöset on tosiaan virkattu minä itte-blogista napatulla ohjeella minaitte.net/tag/virkkaus/, tosin pienempi tähti on sovellettu itse isomman ohjeesta.

 

Tällä hetkellä työn alla on Ailin lapaset Ulla-neuleen ohjeella . Tuossa ohjesivulla mainitaan tyyliin, että on helppo ja nopea ohje, mutta en ole ihan samaa mieltä. Siis onhan toi silleen simppeli ohje ja malli, mutta aikaa vievä ja jotensakin hermoja raastava. Havaitsin äsken, että ensimmäisessä lapasessa on kuviossa näkyvä virhe, mutta en todellakaan käy purkamaan tuota enää! Pohdiskelin yksi päivä, että mihin hintaan tekisin vastaavat lapaset jollekin, ja kyllä semmonen 30e + langat olisi minimihinta (ainakin ellei kyseessä olisi hurjan ihana ihminen, joka varta vasten minulta toivoisi nämä lapaset [pliis, älkää toivoko!]).


Tässä valmistuu toinen lapanen.


Tässä valmis virheellinen yksilö, toki sisäpuolella odottaa lukuisia langanpäitä päättelyään...

 

Sellaisia neulomuksia täällä tällä erää. Kehitän jonkun paremman kuvanlisäysmetodin toivon mukaan myöhemmin, sillä tämä oli hidasta, ja vähän väliä epäonnista. Mutta toivottavasti nyt näkyy, edes osa. Teetä kuppiin ja puikot viuhumaan siis!

Ai niin, pakko kertoa haaveesta, jota suunnittelen seuraavaksi (tai sitä tai sitä seuraavaksi), nimittäin tuollainen pyöreäneuloshärpäke, jonka bongasin Jujun sivulta jujukerho.fi/juju/books/bom ja mainoksesta (kerho, johon ikäväkseni en kuulu).Aivan hurjan ihana, tosin ohje puuttuu, ja värimaailma mietityttää. Toisaalta huvittaisi tehdä tuollainen värikäs, johon voisi saada jämälankoja mahtavasti uppoamaan, mutta saapi nähdä.